Radni sastanak o standardima obiteljski odgovorne i rodno-osviještene politike u HEP-u

maskeU okviru projektnih aktivnosti EU-projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: Usklađivanje obiteljskih i poslovnih obveza“, čija nositeljica je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, pravobraniteljica Višnja Ljubičić održala je radni sastanak s pomoćnicom direktora HEP-a, Lidijom Gašparević i Dijanom Kobas Dešković, predsjednicom Spona Code, koja je ujedno partnerica instituciji Pravobraniteljice u navedenom projektu. U razgovoru je istaknuto da je HEP još 2014. donio Plan djelovanja za promicanje i uspostavljanje ravnopravnosti spolova u trgovačkim društvima u sastavu HEP grupe te se tijekom 2017. godine intenzivno radilo na unaprjeđenju mjera obiteljski odgovorne i rodno-osviještene politike u cilju ispunjavanja svih standarda za dobivanje certifikata Mamforce.

Naime, tvrtke koje ostvaruju pravo na MAMFORCE COMPANY Standard prolaze kroz neovisni postupak procjene uz korištenje znanstveno utemeljene metode koja je razvijena u suradnji s vodećim akademskim i međunarodnim institucijama.

Obzirom će se dana 19.12.2017. održati završna konferencija na kojoj će se prezentirati aktivnosti provedbe navedenog EU-projekta u posljednje dvije godine bit će, između ostalog, dodijeljen i certifikat Mamforce standarda HEP-u te Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, Hrvatskoj elektroprivredi, Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti, Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Poslovnoj inteligenciji i Verso Altima kompaniji.