U Zagrebu održana konferencija "Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog"

otvorenje konferencije ZG WEBU organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u suradnji s Gradom Zagrebom danas je u Europskom domu u Zagrebu održana konferencija „Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog“. Ovo je druga od četiri konferencije koje će se održati u sklopu provedbe EU projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“. Uvodno su se prisutnima obratili Goran Selanec, zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Na okruglom stolu "Redistribucija obaveza u poslovnom i privatnom životu i preduvjeti za njegovo pomirenje", koji je moderirala Elizabeta Knorr, pomoćnica pročelnika za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacionalne manjine Grada Zagreba, zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Goran Selanec, predstavio je EU projekt u sklopu kojeg je i organizirana ova konferencija. Dr.sc. Ksenija Klasnić, s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, predstavila je rezultate istraživanja "Utjecaj rodne podjele obiteljskih obaveza i kućanskih poslova na profesionalni život zaposlenih žena" koje je provedeno u sklopu EU projekta, a doc.dr.sc. Ivana Dobrotić, s Pravnog fakulteta u Zagrebu, govorila je na temu "Politike usklađivanja obiteljskih obaveza i plaćenog rada u Hrvatskoj i rodna perspektiva: što nam govore prakse europskih zemalja?".

Na seminaru "Je li samozapošljavanje i poduzetništvo jedna od prilika za usklađivanje poslovnog i privatnog (prednosti/izazovi)?" izlagale su Dijana Kobas Dešković iz Spona Code, Tamara Didak, voditeljica Plavog ureda - zagrebačkog poduzetničkog centra i Ivana Šimek iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a radionicu "Rodno osjetljive ekonomske politike i rodno budžetiranje", kojom je konferencija zaključena vodila je Ana Marija Sikirić, asistentica novakinjas Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Slike s konferencije

publikaWEB1

seminarweb

radionicaweb

  uvodniweb

 

 

Iz medija:

prvi.hr, 4.10.2017.

Voxfeminae.net, 4.10.2017.

Businessin.hr, 3.10.2017.

Jutarnji list, 2.10.2017.

Večernji list, 2.10.2017.

HINA, 2.10.2017.

Glas Slavonije, 2.10.2017.

vijesti.rtl.hr, 2.10.2017.

direktno.hr, 2.10.2017.

Libela.org, 3.10.2017.

ebrod.net, 3.10.2017.