Poziv za prijavu na natječaj za Bazu poslovnih žena Hrvatske

Logo facePravobraniteljica za ravnopravnost spolova poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za Bazu poslovnih žena Hrvatske. Radi se o inicijativi koju je Pravobraniteljica pokrenula u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i predstavila početkom studenoga 2015., a provodi se u sklopu projekta „Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ financiranog Progress programom Europske unije.

Baza će uključivati osobne profile žena koje se već nalaze na upravljačkim pozicijama u tvrtkama i one koje su stekle dovoljno znanja i iskustva da mogu takve pozicije preuzeti po prvi put, bit će javna i bit će ju moguće pretraživati, a ažurirat će se dva do tri puta godišnje. Ambasadorice ovog projekta koje su dale podršku pokretanju Baze poslovnih žena: Zrinka Bokulić (predsjednica Uprave Laguna Novigrad), Nikolina Dizdar Čehulić (članica Uprave Pliva Hrvatska), Ivana Gažić (predsjednica Uprave Zagrebačke burze), Olivija Jakupec (članica Uprave Podravka), Vedrana Jelušić Kašić (direktorica ERBD za Hrvatsku), Ljerka Puljić (članica Nadzornog odbora Agrokora), Ksenija Punčikar (članica Uprave Belupa), Nelsi Rončević (članica Uprave Splitske Banke), Nataša Rapaić (članica Uprave HT).

Kandidatkinje trebaju zadovoljavati propisane kriterije (navedene u privitku), a prijave se vrše putem Obrasca za prijavu (privitak) uz obavezno priložen životopis i šalju na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 05. siječnja 2016. Za sve dodatne upite i pojašnjenja može se izravno obratiti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nakon zaprimanja prijava, Odbor će odlučiti o kandidatkinjama koje su zadovoljile kriterije i tako će Baza dobiti svoje prve članice. Novi krug izbora bit će raspisan u prvoj polovici 2016. godine, a raspisivat će se kontinuirano dva do tri puta godišnje.

Više informacija o Bazi poslovnih žena Hrvatske dostupno je na internetskim stranicama projekta i Hrvatske udruge poslodavaca.

Attachments:
Download this file (kriteriji-za-ulazak-u-bazu_final.pdf)Kriteriji[ ]389 Kb
Download this file (obrazac.doc)Obrazac za prijavu[ ]197 Kb