U Karlovcu predstavljen Progress projekt i Baza poslovnih žena

WP 20151218 003U sklopu predstavljanja EU-Progress projekta „ Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ u Županijskoj komori Karlovac, danas su predstavljene glavne aktivnosti provedene tijekom dvogodišnjeg projekta.

Goran Selanec, zamjenik pravobraniteljice, izložio je rezultate kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja provedenih u sklopu projekta u najznačajnijim trgovačkim društvima u Hrvatskoj. Uz rezultate istraživačko-analitičke faze u projektu predstavljena je i edukativna faza koja se sastojala od niza aktivnosti kojima se podizala svijest kako poslovnih žena tako i poslodavaca o ekonomskim i društvenim koristima koje donosi uravnotežena zastupljenost na upravljačkim pozicijama.

Najveći naglasak prilikom predstavljanja bio je na Bazi poslovnih žena koja se razvija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca. Naglašeno je da se s Bazom želi dodatno potaknuti zapošljavanje žena na upravljačkim pozicijama na kojima su one još uvijek značajno podzastupljene. Uvjeti koje je potrebno ispuniti za uvrštavanje u Bazu poslovnih žena dostupni su na www.staklenilabirint.prs.hr a sve poslovne žene zainteresirane za uvrštavanje na tu prestižnu listu svoje prijave mogu poslati na: menadzerice(at)hup.hr . Prvi krug poziva u Bazu traje od 5. studenog 2015. do 5. siječnja 2016.  

Okupljenima se obratila predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Karlovačke županije Nada Murganić i suorganizator, predsjednik Županijske komore Karlovac, Zlatko Kuzman.

Pravobraniteljica projekt provodi u partnerstvu s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, Hrvatskom udrugom poslodavaca i Institutom za razvoj tržišta rada.

Iz medija:

Uprave i nadzorni odbori uglavnom muški - u njima samo 17, odnosno 21 posto žena iako ih je više visokoobrazovanih, KAportal.hr, 18.12.2015.

Više od 50 posto visokoobrazovanih su žene, a samo ih je 17 posto na vodećim pozicijama, Karlovački tjednik, 18.12.2015.

Predstavljen EU Progress-projekt, Karlovačka županija, 21.12.2015.