Sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta

PRSMZOS web2Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić održala je danas radni sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta vezano za novi europski projekt „U potrazi za potpunom ravnopravnošću između muškaraca i žena: pomirenje privatnog i poslovnog života“ (In Pursuit of Full Equality between Men and Women: Reconciliation of Private and Family Life). Ministarstvo je iskazalo svoju podršku projektu prilikom prijave na natječaj Europske komisije „Project to support equal economic independence of women and men“.

Na inicijalnom sastanku pravobraniteljica je predstavnike/ice ministarstva, načelnika Darka Tota, koordinatoricu za ravnopravnost spolova Ingrid Jurelu Jarak, Snježanu Gernhardt, voditeljicu Službe za kurikulum, udžbenike i standard i Jadranku Huljev informirala o fazama provedbe projekta kako bi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na vrijeme planiralo i osiguralo provedbu projektnih aktivnosti u srednjim školama Republike Hrvatske.
 
Ciljevi projekta su pomirenje privatnog i poslovnog života i za žene i za muškarce, razbijanje nejednakosti unutar obitelji, edukacija srednoškolaca/ki o važnost rodne ravnopravnosti, edukacija poslodavaca o senzibiliziranom pristupu prema majkama, razbijanje stereotipa o „muškim“ i „ženskim“ profesijama te promoviranje aktivne uloge očeva u formativnim godinama razvoja djeteta.

Projekt je inovativnog karaktera i osim uobičajenih projektnih aktivnosti koristi društveno progresivnu umjetnost u svrhu promicanja ravnopravnosti spolova. Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a partneri u projektu su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Udruga Riječi/Prave/Predstave i Spona komunikacije (Mamforce).