Održana radionica "Izgradnja puta prema vrhu" u okviru EU Progress projekta

radionicaProgress16092015 1U sklopu EU Progress projekta „Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ u organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova održana je jednodnevna radionica „Izgradnja puta prema vrhu“ u prostorima partnera na projektu, Hrvatske udruge poslodavaca. Radionica je namijenjena poslovnim ženama na putu prema izgradnji karijernih planova na upravljačkim pozicijama. Voditeljica radionice bila je međunarodno priznata stručnjakinja Dorothy Dalton, suosnivačica tvrtke 3Plus International iz Bruxellesa koja se bavi razvojem karijera i pripremanjem i osnaživanjem žena za menadžerske pozicije u poznatim svjetskim kompanijama.

 

radionicaProgress16092015 2Dorothy je na specifičan način tijekom gotovo četverosatne radionice aktivirala sve sudionice radionice, s njima prolazila metode osnaživanja i radila na uklanjanju staklenog stropa te podučavala o malim koracima pomoću kojih svaka žena može postići uspješnu karijeru.

Gostovanje Dorothy Dalton nastavak je uspješne suradnje s pravobraniteljicom Višnjom Ljubičić započete na početku mandata u prosincu 2012. godine.

Radionica s Dorothy Dalton bila je posljednja u nizu radionica koje je institucija Pravobraniteljice u proteklih nekoliko mjeseci provodila zajedno s partnerima na projektu, Hrvatskom udrugom poslodavaca i Institutom za razvoj tržišta rada. Na radionicama su sudjelovali/e predstavnici/e najvećih trgovačkih društava u Hrvatskoj. Dogovorena je daljnja suradnja institucije i Dorothy Dalton s tvrtkom 3PlusInternational - women worth knowing.

Intervju s Dorothy Dalton, Poslovni dnevnik, 14.10.2015.