sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Članci

NAJAVA konferencije "Izazovi prikupljanja statistike po diskriminacijskim osnovama"

logoprsmaliU ponedjeljak, 30. listopada 2017. s početkom u 10:00 sati u zgradi Hrvatskog sabora održat će se II. Konferencija regionalnih tijela za ravnopravnost zemalja Jugoistočne Europe pod nazivom „Izazovi prikupljanja statistike po diskriminacijskim osnovama“ u organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Uvodnu riječ dat će Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Irena Petrijevčanin Vuksanović, izaslanica predsjednica Hrvatskog sabora i potpredsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora. Sudionici/e konferencije su predstavnici/e regionalnih neovisnih tijela za ravnopravnost iz Albanije, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske te predstavnik Svjetske banke i ravnatelj Državnog zavoda za statistiku RH.

 

Nakon prve konferencije u Beogradu (16.11.2016.) i potpisivanja Izjave o suradnji nezavisnih tijela za promicanje ravnopravnosti, institucija Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova obvezala se da će u 2017. preuzeti organizaciju II. konferencije.

Institucija Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova, dugo se zalagala da se svi podaci koji se statistički obrađuju, iskazuju po spolu, jer su za svaku analizu te izradu kvalitetnih mjera i politika usmjerenih poboljšanju stanja, statistički podaci koji su relevantni i koji se mogu uspoređivati na nacionalnoj, ali i regionalnoj razini, od suštinskog značaja.